NESTUM UNTUK ALAS PERUT

by - 1:07 PG


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa semua. Hmmm sejak balik Perlis ni rasa kebuluran sangat tau. Itulah nasib full-time blogger yang tak popular. Kalau popular tu job laju je masuk. Income pun besar. Sejak lepas sampai Perlis hari minggu pertama je makan mewah sikit sebab ada duit sikit, isi petrol, pergi dobi bagai. Minggu kedua hingga sekarang dah rasa macam nak jadi pengemis jer. Jual apa saja yang ada. Untuk beli makan. Bayar juga hutang sama. Dalam seminggu hanya 2 kali Zumal rasa dapat beli nasi bungkus, hari-hari lain hanya makan nestum atau megi. Sepaket nestum tu makan sekali je. Itu je makan dalam sehari. Rasanya penyakit gastric pun dah kembali. Rasa sakit sangat. Nak buat macam mana tak mampu. Masa dekat KB pun harap ayah dan mak saudara payung je tau. Segan juga sebab tu balik. Hari tu jual blog konon kawan tu nak bayar malamnya, tapi sampai sekarang tak bayar. Penipu betul. Dah la kita ni susah lagi ada nak menyusahkan kita. Patut la laki pun lari. Hutang kau bulan satu hari tu pun kau tak bagi lagi. Ingat dah insaf tapi tidak rupanya. 

You May Also Like

0 ulasan