OH MAKCIK

by - 10:00 PG


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semalam selepas azan Zuhur rakan kiosk sebelah Zumal pun pergi ke surau untuk solat. Tetiba 5 minit kemudian datang seorang mak cik bertudung labuh bertanya Zumal dalam intonasi garang. " Mana budak jaga kiosk ni pergi!!!" Zumal jawab dengan sopan, "Solat, mak cik..." Tapi makcik tu balas "Macam mana la berniaga macam nie!!!" Zumal diam je la.


Dalam hati terfikir, kami yang berniaga nie ada instinct yang makcik nak datang beli ke? Habis salah ke kami yang berniaga nie solat. Kat Makkah pun dorang tinggal je kedai bila masuk waktu solat. Wahai makcik penampilan anda tak melambangkan personaliti diri anda rupanya. Aduhai....

You May Also Like

12 ulasan

  1. ada juga makcik macam ni yer ... dah orang solat, tunggu je la kalau nak sangat beli barang tu. huhu

    BalasPadam
  2. alamak..kena belasah ke Zul..alamak. tak apa yang penting templet baru wah!!! namapk lawa tau Zul..apa mimpi tukar templete..hehehe usik2 sayang blogger hehe

    BalasPadam
  3. tapi terfikir pila ni Zulmal ke..napa baru 26 follower..ni blog second ya..ok tahnia

    BalasPadam
  4. Etuza follow ya..nanti follow laman etuza jga tau..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Cikgu Etuza... Zumal memang dah follow Cikgu...

      Padam
  5. ringan. klik ni..lajunya paparan huuu!! baru best!

    BalasPadam
  6. Blog nie ringan kerana belum ada widget ^-^

    BalasPadam
  7. Susah juga macam ni. Mentaliti customer always right tak boleh nak pakai. Haish.

    BalasPadam
  8. pakaian tidak mencerminkan sikap..bertudung kerana menutup kekurangan..

    BalasPadam